Допомогу для переселенців з 1 травня зможуть отримати жителі восьми областей

01 ТРАВНЯ 2022 08:25

Мінреінтеграції затвердило оновлений перелік громад, на основі якого з 1 травня внутрішньо переміщеним особам будуть здійснюватися виплати. Перелік не є фіксованим документом, він регулярно оновлюється.

Про це пише TrueUA із посиланням на прес-службу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Станом на 27 квітня до переліку увійшли вісім областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (дві громади), Херсонської (49 громад), Харківської (51 громада), Миколаївської (чотири громади), Донецької (66 громад – усі), Луганської (37 громад – усі), Одеської (одна громада) та Запорізької (49 громад) областей.

Перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

Є три критерії, на які при цьому спираються:

  • території, що є тимчасово окупованими;
  • території, що перебувають в оточенні (блокуванні);
  • території, на яких ведуться активні бойові дії.

"Наголошуємо, що громади Донецької та Луганської областей перебувають у даному переліку у повному складі. Тобто, з 1 травня усі внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані у цих громадах, гарантовано отримають грошову допомогу від держави", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, хто з переселенців першочергово зможе претендувати на житло від держави.

Читайте також: В Україні змінили порядок компенсації роботодавцям за працевлаштування переселенців

Суспільство, 01.05.2022 08:25