В Україні змінили порядок компенсації роботодавцям за працевлаштування переселенців

09 КВІТНЯ 2022 09:47

Уряд України змінив порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Тепер оформити статус переселенця можна вже після працевлаштування.

Про це пише TrueUA з посиланням на відповідну постанову уряду.

Згідно з документом, дія порядку поширюється на роботодавців, які працевлаштували внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану, зокрема тих працівників, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи після працевлаштування.

Водночас компенсацію не зможуть отримати роботодавці, які є бюджетними установами, фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Відомо, що раніше Кабмін ухвалив порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в країні. Роботодавці зможуть отримати компенсацію витрат у розмірі 6500 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку він сплатив єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення. Загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи.

Суспільство, 09.04.2022 09:47