Фото: ДБР

ДБР викрило лісників, які незаконно вирубували дерева на території Національного парку

Група лісників незаконно вирубувала ліс на території Косівського природоохоронного науково-дослідного відділення Національного природного парку "Гуцульщина". Деревину продавали населенню, а гроші привласнювали.

Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

"До складу групи входило 5 працівників Державного підприємства "Кутське лісове господарство": колишній та чинний директори, головний лісничий, начальник відділу лісового господарства та інженер з охорони та захисту лісу", — зазначили в ДБР.

Посадовці без жодних дозволів допомагали з організацією вибіркових санітарних рубок на території парку, який понад 20 років вже не входить до складу "Кутського лісового господарства".

За даними правоохоронців, у парку було зрубано понад 500 дерев. Загальні збитки державі оцінені у 2,2 млн грн.

"Додатково досліджуються інші факти видачі членами злочинної групи незаконних документів на рубки у природному парку. За попередніми даними збитки від функціонування цієї схеми складають десятки мільйонів гривень", — розповіли в ДБР.

Наразі п’ятьом учасникам групи вже повідомлено про підозру в незаконній рубці та збуті лісу, а також у зловживанні службовим становищем (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 246 КК України). Фігурантам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Водночас вирішується питання про відсторонення службових осіб від виконання обов'язків та обрання їм запобіжних заходів. Окрім цього, правоохоронці вже підготували клопотання про арешт майна підозрюваних.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що народний депутат України IX скликання спільно з трьома поплічниками намагався заволодіти земельною ділянкою площею 8 га в Києві. У п’ятницю, 10 березня, НАБУ і САП повідомили про підозру політику та іншим "ділкам".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.03.2023 19:42