Скріншот

Президент ПАР прибув з візитом в Україну

У п'ятницю, 16 червня, в Україну прибув президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса. 

Про це повідомила прес-служба президента ПАР.

Зазначається, що напередодні Рамафоса відвідав з робочим візитом Польщу і вже звідти вирушив до України. Потяг президента ПАР прибув на залізничний вокзал міста Немішаєве Бучанського району Київської області. Південноафриканського лідера зустрічали спеціальний представник України з питань Африки та Близького Сходу посол Максим Субко і посол Південної Африки в Україні Андре Гроневальд.

У столиці президент ПАР проведе перемовини із очільником держави Володимиром Зеленським. 

Зауважимо, президент ПАР вперше приїхав до України від початку повномасштабного вторгнення РФ.

Нагадаємо, 16 травня президент ПАР Сиріл Рамафоса оголосив про африканський "мирний план", деталі якого не були оприлюднені. "Мирний план" також підтримують лідери Сенегалу, Уганди, Єгипту, Республіки Конго та Замбії. Президент Сенегалу Макі Салл та Рамафоса очолюють делегацію, до якої входять лідери Замбії, Коморських островів та прем'єр-міністра Єгипту. Делегація відправиться до Києва у п'ятницю, 16 червня, та до Санкт-Петербурга у суботу, 17 червня. Очікується, що вони зустрінуться із президентом України Володимиром Зеленським та російським диктатором Володимиром Путіним.

Також повідомлялося, що лідери африканських країн можуть запропонувати низку "заходів зі зміцнення довіри" під час своїх початкових зусиль із посередництва у війні між Росією та Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.06.2023 09:35