Андрій Демченко. Джерело: Ukraine Media Center

Прикордонники розповіли, скільком людям відмовляють у виїзді за кордон щоденно

Прикордонники щодня відмовляють у виїзді за кордон близько 150 особам. Деякі з цих осіб не мають потрібних документів для виїзду з України, а інші — не підпадають у категорію пропуску.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Щоденно ми відмовляємо у виїзді за межі нашої країни близько 120-150 особам, які не підпадають під категорію пропуску, які не мають необхідних документів, які б давали право на перетин кордону", — заявив він.

Речник зазначив, що станом на сьогодні в Україні не змінюються правила перетину кордону. Хоча він не виключив, що через новий закон про мобілізацію у правилах виїзду за кордон можуть зʼявитися зміни. Але вони не будуть кардинальними.

"Звісно, що є новий закон про мобілізацію, є певні зміни у статті щодо тих осіб, які матимуть відстрочку. Тому все ж, можливо, варто очікувати, що відбудуться зміни у правилах перетину кордону, які має розглянути та затвердити уряд", — сказав Демченко.

Нагадаємо, що у квітні набула чинності постанова Кабінету міністрів №366, згідно з якою були внесені зміни до Правил перетинання державного кордону України. Зокрема, це стосується студентів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.05.2024 15:39