Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Володимира Зеленського

Просування росіян і їхні великі втрати: британська розвідка оцінила ситуацію під Авдіївкою

Останніми днями російські війська здійснили невелике просування на північній осі наступу в рамках спроби оточити Авдіївку на Донбасі. З початку жовтня 2023 року на цій ділянці окупанти посунули лінію фронту на два кілометри.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"Попри скромність успіху росіян, цей прогрес, імовірно, є одним із найбільших досягнень Росії з весни 2023 року. Це коштувало залученим підрозділам тисяч втрат", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники зазначили, що ця операція поступово наближає російські війська до Авдіївського коксохімічного заводу, де українські сили займають одну з основних оборонних позицій.

"Хоча ситуація в районі Авдіївки залишається дуже складною на лінії фронту, Україна продовжує контролювати коридор території шириною приблизно в сім кілометрів, через який вона продовжує постачати місто", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, раніше керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш розповідав, що російські загарбники суттєво зменшили застосування авіації, водночас збільшили використання FPV-дронів, що ускладнює логістику й евакуацію цивільних людей з Авдіївки. Водночас труднощі з постачанням продуктів і води до міста поки що не спостерігаються. В Авдіївці вирує потужний вітер і бувають сильні зливи. Погодні умови не сприяють веденню бойових дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.11.2023 13:29