Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Володимира Зеленського

Аналітики повідомляють про незначне просування окупантів у промзоні Авдіївки

Російські війська 26 листопада підтвердили наступ на північний захід та південний схід від Авдіївки. Геолокаційні кадри показують, що окупаційні сили незначно просунулися на північний захід від Красногорівки (сім кілометрів на північний захід від Авдіївки) і в східній частині промислової зони на південно-східній околиці Авдіївки.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У неділю, 26 листопада, було показано, як російська бронетехніка атакує українські позиції у північній частині промислової зони на південно-східній околиці Авдіївки. Російські військкори у переважній більшості стверджували, що їхні війська захопили всю промислову зону біля залізничної станції Ясинувата-2 26 листопада після розгрому останніх будинків у цьому районі 25 листопада, хоча ISW поки що не спостерігав візуальні докази цих заяв.

Мапа ISW

Також російські мілблогери стверджували, що промислова зона розташована на невеликому пагорбі, який, за їхньою оцінкою, дозволить російським військам обстрілювати українські позиції на околиці Авдіївки та розвивати подальші наступальні операції. Деякі російські джерела стверджують, що захоплення цієї промислової зони не полегшить подальші наступальні операції, оскільки їм доведеться розвивати наступ інших флангах Авдіївки чи мобілізувати більше особового складу задля досягнення швидких і рішучих результатів. Російські мілблогери також стверджують, що їхні війська закріпилися біля залізниці, що прилягає до Авдіївського коксохімічного заводу.

Раніше повідомлялось, що російські загарбники суттєво зменшили застосування авіації, водночас збільшили використання FPV-дронів, що ускладнює логістику й евакуацію цивільних людей з Авдіївки. Водночас труднощі із поставками продуктів та води до міста поки не спостерігаються.

Нагадаємо, командувач Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Тарнавський 23 листопада підтвердив, що на Авдіївському напрямку окупанти розпочали третю хвилю наступу. Штурмові дії ворога відбуваються практично без перерв з усіх напрямків. Водночас, на відміну від попередніх хвиль наступу, нині окупанти не сунуть колонами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.11.2023 07:01