Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти розпочали третю хвилю наступу на Авдіївку: командувач Тарнавський повідомив деталі

На Авдіївському напрямку окупанти розпочали третю хвилю наступу. Загалом, на Таврійському напрямку, втрати ворога у живій силі та бронетехніці зростають.

Про це у Telegram повідомляє командувач Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Тарнавський.

За його інформацією, за минулу добу знищено вісім танків, а загальні втрати у живій силі — понад 700 осіб.  

"В операційній зоні ОСУВ "Таврія" ворог завдав 11 авіаударів, провів 56 бойових зіткнень та здійснив 973 артобстріли. Наші захисники та захисниці стійко тримають оборону на Авдіївському напрямку", — йдеться в повідомленні.

За словами командувача, загальні втрати ворога склали 706 осіб. Знищено 51 одиницю військової техніки. 

"Зокрема, вісім танків, 13 ББМ, вісім артсистем, два засоби ППО, 15 БпЛА, п'ять автомобілів. Також знищено два склади боєприпасів та чотири важливих об'єкти противника. Ще 44 одиниці техніки ворога пошкоджено. Водночас триває ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку", — заявив Тарнавський.

Нагадаємо, міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що за останні шість тижнів бойових дій в Україні Російська Федерація втратила майже 36 тисяч солдатів своєї окупаційної армії. Водночас навіть це не зупиняє ворога у наступі та обороні.

Зокрема, Сили оборони та безпеки України витіснили російські військові кораблі з Чорного моря та поступово відновлюють свободу мореплавства, навіть не маючи власного потужного військового флоту — такі результати наших асиметричних дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 13:56