Пошкоджений офіс омбудсмена в Одесі. Джерело: Telegram Дмитра Лубінця

Ракетна атака на Одесу: рашисти пошкодили представництво уповноваженого з прав людини (фото)

У вівторок ввечері, 30 квітня, окупанти завдали ракетного удару по Одесі. Внаслідок ворожої атаки пошкоджено представництво уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець. Також він показав фото наслідків ворожої атаки.

"Внаслідок російських атак на місто Одеса зазнало пошкоджень представництво уповноваженого ВР України з прав людини", — написав він у Telegram.

За його словами, на момент атаки, на щастя, у приміщенні не було ні працівників, ні заявників, тож ніхто не травмувався.

"Проте для того, аби приймати відвідувачів і відновити роботу, нам потрібен час. Ми вже працюємо над ліквідацією всіх наслідків обстрілу. Нині до нашого Представництва можете звертатися телефоном +380973460828", — поінформував Лубінець.

Пошкоджений офіс омбудсмена в Одесі

Пошкоджений офіс омбудсмена в Одесі. Джерело: Telegram Дмитра Лубінця

Омбудсмен підкреслив, що це вже четверте представництво, яке зазнало руйнувань внаслідок ворожих атак. До цього таке траплялося у Харкові, Вінниці та Херсоні.

"Російська агресія продовжує воювати із цивільним населенням, тож світ має допомагати нам у боротьбі з цинічним ворогом!" — підсумував посадовець.

Пошкоджений офіс омбудсмена в Одесі

Пошкоджений офіс омбудсмена в Одесі

Пошкоджений офіс омбудсмена в Одесі. Джерело: Telegram Дмитра Лубінця

Ракетний обстріл Одеси 30 квітня: що відомо 

Російські окупанти ввечері 30 квітня вгатили балістичними ракетами по Одесі. Інформація про вибухи у місті з'явилася близько 23:30. Водночас за декілька хвилин до цього у Повітряних силах Збройних сил України попереджали про загрозу застосування противником балістичного озброєння з Півдня. Пізніше військові попередили про ще один пуск ракет в бік Одеси.

Місцева влада заявляла про трьох загиблих та стільки ж поранених. Очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що постраждалим надали всю необхідну медичну допомогу. Також, за інформацією голови ОВА, у місті є пошкодження цивільної інфраструктури. Кіпер закликав мешканців оперативно реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявив, що ворог атакував густонаселені райони Одеси трьома балістичними ракетами "Іскандер-М".

Нагадаємо, 29 квітня близько 18:29 окупанти вдарили по Одесі балістичною ракетою. Через ворожий обстріл загинули п'ятеро людей та собака. До того ж ще понад 30 людей отримали поранення. Серед них двоє дітей та вагітна жінка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2024 14:58