Фото: Міноборони України

Резніков припустив, коли Україна отримає західні танки

Вже скоро танки від західних партнерів українські військові зможуть використати на полі бою. Резніков висловив сподівання, що обіцяні Україні танки будуть доставлені в Україні вже у березні.

Про це Резніков розповів у інтерв'ю канадському телеканалу CBC.

За його очільника оборонного відомства України, потрібен час, щоб отримати танки та навчити екіпажі використовувати їх, але він сподівається, що вони будуть готові до весняної кампанії, зокрема ціль поставлена на березень.

До того ж Резніков зазначив, що рішення про передачу танків — це "не кінець історії, це лише початок історії".

Заразом міністр оборони нагадав, що написав "список побажань Санті", в якому залишаються винищувачі, бойові літаки  та ракети великої дальності, які б дозволили вражати російські склади палива та боєприпасів.

Скільки танків Україні передадуть партнери

Посол України у Франції Вадим Омельченко заявив, що міжнародні партнери планують передати Україні 321 важкий танк.

"Станом на сьогодні, численні країни офіційно підтвердили свою згоду на поставку Україні 321 важкого танка", — сказав він, пише Reuters.

Він не вказав, скільки танків передасть та чи інша країна, але наголосив, що поставки потрібно прискорити. Він додав, що умови передачі важкої техніки відрізняються для кожного випадку.

Нагадаємо, днями президент США Джо Байден запевнив, що Україна отримає бойові танки Abrams M1 від Штатів. Йдеться про 31 одиницю.

До того ж 26 січня стало відомо, що Канада передасть Україні важкі танки Leopard 2. Йдеться про чотири бойові машини німецького виробництва.

Політика, 29.01.2023 17:36