Комплекс "Іскандер". Фото: росЗМІ

Росія проведе навчання із застосуванням ядерної зброї

Найближчим часом росіяни планують провести навчання із застосуванням тактичної ядерної зброї

Про це стало відомо з повідомлення на офіційному Telegram-каналі Міністерства оборони Росії.

Доручення провести навчання дав російський диктатор Володимир Путін. Генеральний штаб Росії розпочав підготовку навчань з ракетними з’єднаннями Південного військового округу із залученням авіації, а також сил Військово-Морського флоту. Варто наголосити, що подібних навчань в історії незалежної Росії не проводили. Навчання із застосуванням тактичної ядерної зброї проводив СРСР. 

Під час навчань окупанти планують здійснити комплекс заходів щодо практичного відпрацювання питань підготовки та застосування нестратегічної ядерної зброї. Планується відпрацювати бойове застосування такої зброї "з метою безумовного забезпечення територіальної цілісності та суверенітету російської держави у відповідь на провокаційні заяви та погрози окремих західних офіційних осіб на адресу Російської Федерації". 

Раніше речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані останніми заявами президента Франції та глави британського міністерства закордонних справ щодо можливого прибуття західних військ в Україну та ударів зброєю по території Російської Федерації.

"Ще одна дуже небезпечна заява. Ми бачимо таку вербальну ескалацію з боку офіційних представників, ми бачимо і на рівні глав держав — коли це стосується Франції, на більш експертному рівні — коли це стосується Великої Британії. Тут ось таку небезпечну тенденцію нагнітання напруженості в заяві офіційних ми фіксуємо. Це викликає нашу стурбованість", — сказав він.

Варто зазначити, що не стратегічна, а іншими словами тактична ядерна зброя — це ядерні боєприпаси, які доставляють ракетами та іншими засобами відносно малого радіуса дії. Такі боєприпаси володіють порівняно малою потужністю. Зокрема, тактичну ядерну зброю можуть застосовувати ракетні комплекси "Іскандер". За даними з відкритих джерел, Москва має найбільший запас такої зброї у світі.

Нагадаємо, 2 травня американський генерал Бен Годжес заявив, що погрози Росії щодо застосування ядерної зброї навряд чи є реальними, але й точно стверджувати, що Москва не наважиться на такий крок, не можна. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.05.2024 14:35