Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Росіяни активізувалися на Півдні: де атакує ворог

Російські загарбники помітно активізувалися на Півдні, здійснивши за минулу добу 19 спроб штурму позицій Збройних сил України.

Про це повідомив начальник Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

"Ситуація у нас відносно стабільна. Єдине — вчора була помітна більша кількість спроб штурмів — 19. Зазвичай цей показник трошки нижчій. Ймовірно, окупанти напередодні Великодня вирішили так само здобути чергових "перемог" до свят. Але всі вони були зупинені, ворог з втратами відійшов. Але, все-таки, така активність була помітна", — розповів він.

За словами посадовця, зранку 5 травня рашисти продовжили атакувати позиції українських військових і здійснили шість спроб штурмів.

"Здебільшого — це Херсонський напрямок, всім відомі Кринки, де ворог намагається безуспішно вибити українських морпіхів та Роботине, де росіяни також докладають зусиль, щоб витиснути підрозділи ЗСУ з позицій", — зазначив спікер.

Також, окупанти зробили кілька спроб штурмів було і в районі острова Нестрига.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни заявляли, що війська країни-агресорки тиснуть та проводять наземні атаки на позиції Збройних сил України на північному заході від Авдіївки.

Додамо, раніше речник оперативно-стратегічного угруповання війська "Хортиця" заявляв, що загарбники з Росії зосередили атакувальні дії на Часів Яр Донецької області. Понад 20 тисяч окупантів залучили до штурмів міста, що свідчить про те, що цей напрямок має велике значення для країни-агресорки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 05.05.2024 10:37