Фото: Сергій Лисак\Telegram

Росіяни атакували Україну "шахедами" у Великодню ніч: пошкоджено інфраструктурні об’єкти, спалахнули пожежі

Вночі 5 травня війська країни-агресорки атакували Україну іранськими дронами-камікадзе типу "Шахед". Зафіксовано пошкодження інфраструктурних об'єктів.

За даними Повітряних сил Збройних сил України, рашисти цієї ночі випустили по Україні 24 безпілотники.

"У ніч на 5 травня 2024 року російські окупанти атакували з північного та південного напрямків 24 ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Райони пусків — Курська область — РФ та мис Чауда — Крим", — йдеться у повідомленні.

В результаті бойової роботи знищено 23 ударних БпЛА у Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях.

Водночас, як заявив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак, лише над Дніпропетровщиною було знищено 12 ворожих дронів. Зокрема, по одному збили у Криворізькому та Нікопольському районах, ще десять — у Дніпровському. 

За словами посадовця, через падіння уламків й влучання у Дніпрі пошкоджені інфраструктурні об’єкти. Виникли декілька пожеж.  Також пошкоджена  багатоповерхівка. 

До того ж у Слобожанській громаді потрощені дві автівки, зачепило і магазин. Постраждалих через ворожу атаку немає.

"З вечора тероризували російські війська й Нікопольщину. Пʼять разів застосували ударні дрони різних типів, а ще двічі обстріляли з важкої артилерії. Били по райцентру. У Нікополі пошкоджені два підприємства, рекреаційний об'єкт і приватний будинок", — додав очільник ОВА.

обстріл Дніпропетровщини

Фото: Сергій Лисак\Telegram

Нагадаємо, 5 травня росіяни вдарили дроном-камікадзе по Харкову. У Основ'янському районі міста внаслідок влучання у приватний сектор загорілися три житлові будинки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2024 08:18