Фото: "Укрінформ"

Росіяни намагаються штурмувати острів Нестрига, який днями звільнили ЗСУ, — Плетенчук

Війська країни-агресорки від ранку 30 квітня намагаються штурмувати острів Нестрига на Херсонщині, про звільнення якого стало відомо 28 квітня.

Про це повідомив начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

"Сьогодні вони (росіяни, — ред.) зранку вже два штурми здійснювали на Нестригу, й обидва невдало. Відступили з втратами безуспішно", — наголосив Плетенчук.

За його словами, цей острів розташований у районі населеного пункту Велетенське та Кізомис, недалеко від ворожих військ. Фактично це останній острів перед гирлом річки і останній у правобережній частині островів у цьому районі.

"Для нас є важливим закрити цю територію від можливих диверсантів, або від можливих ворожих виходів, що в принципі і було зроблено, їх звідти було вибито. Тому це периметр безпеки в першу чергу", — зауважив посадовець.

Він також зазначив, що окупанти, перебуваючи на острові, могли підвозити міномети та обстрілювати населені пункти. Також вони мали можливість заходити в тил і підходити ближче до українських позицій, вести розвідку, наводити артилерію та інші види озброєння. Наразі такої можливості ворог не має.

Плетенчук додав, що ситуація у районі Кринок теж залишається складною. Наразі українські морпіхи діють там автономно.

"Звичайно, логістика там дуже складна. Як і ротація, і евакуація, та інші питання. Однак вони продовжують утримувати свої позиції, незважаючи на те, що сили противника переважають у кількості", — уточнив він.

Нагадаємо, 28 квітня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про те, що українським захисникам вдалося взяти під свій контроль острів Нестрига в Херсонській області. Це сталося після того, як вони просунулися в районі селища Велетенське в Херсонській області.

До того ж, за словами Сирського, армія РФ накопичує живу силу на Харківському напрямку та проводить перегрупування. При цьому українські Збройні сили посилюють найнебезпечніші відтинки на цій ділянці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.04.2024 18:37