Фото: СБУ

Шпигувала за понтонами ЗСУ: на Донеччині затримали ще одну зрадницю

Служба безпеки України затримала жінку, яку підозрюють у співпраці з окупантами. Вона шпигувала за понтонними переправами українських військових у Донецькій області.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного відомства, у результаті спецоперації в Слов’янську затримано агентку військової розвідки окупантів, яка збирала розвіддані щодо передислокації підрозділів Збройних сил України у напрямку передової. У першу чергу вона намагалась виявити понтонно-мостові комплекси та локації, де їх використовують військові для переправлення важкого озброєння через місцеві річки.

Затримання шпигунки у Слов'янську

Фото: СБУ

За даними слідства, ці дані були потрібні росіянам для планування наземних операцій та для підготовки повітряних ударів по місцях зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ. Проте Служба безпеки дізналася про такі плани агресора ще на початковому етапі розвідувальної діяльності зловмисниці, що й дозволило своєчасно убезпечити позиції українських військ.

Підозрювану затримали у її власному помешканні. Шпигункою виявилася 25-річна місцева жителька, ідеологічна прихильниця рашизму. У неї вилучили мобільні телефони, які агентка використовувала для зв'язку з окупантами. Зазначається, що для конспірації вона регулярно змінювала акаунти. Для виконання завдань, які перед нею ставили росіяни, вона обходила місцевість, а також намагалась випитувати потрібну їй інформацію у своїх знайомих.

Затримання шпигунки у Слов'янську

Фото: СБУ

У СБУ зазначили, що під час окупації селища Ямпіль росіяни завербували жінку через її знайомих. Тривалий час вона ніяк себе не проявляла та була "сплячим агентом", але навесні цього року агентку "активували" для розвідувально-підривної діяльності у фронтовому регіоні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру в державній зраді, яка була вчинена в умовах воєнного стану. За цей злочин їй загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, що раніше СБУ повідомила про підозру настоятелю Святогірської лаври Української православної церкви Московського патріархату митрополиту Арсенію. Він "здав" російським окупантам розташування блок-постів Сил оборони в Краматорському районі Донецької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2024 05:43