Фото: Офіс президента

Столтенберг виступив у Раді та зробив важливу заяву щодо вступу України в НАТО

У понеділок, 29 квітня, під час офіційного візиту до Києва генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг виступив у Верховній Раді України.

Про це повідомляє видання "Європейська правда".

У ході свого виступу генсек наголосив, що Україна має повне право стати членом НАТО і точно ним стане.

"Майбутнє України — в НАТО. І Україна стане членом НАТО", — заявив він. 

Водночас, коли саме наша держава зможе увійти до НАТО, Столтенберг не уточнив. Проте зауважив, що з нетерпінням чекає цього дня.

"Я не можу сказати, коли це станеться. Але робота, яку ми робимо усі разом, у тому числі реформи і боротьба з корупцією, ставить вас на незворотний шлях до Альянсу. На відміну від того, як це відбувається з ЄС, запрошення до вступу у НАТО надходить наприкінці процесу. І моя амбіція у тому, щоб ми зробили Україну такою потужною, оперативно сумісною і добре підготовленою, щоб у належний момент Україна одразу стала членом НАТО. І я дуже очікую цього дня", — додав генсек. 

Нагадаємо, 29 квітня президент Володимир Зеленський у Києві провів зустріч із генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом. Лідери розглянули низку важливих питань. Зокрема, вони обговорили шляхи відбиття російської агресії, подальшу взаємодію України з НАТО й реальне об’єднання сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.04.2024 21:40