Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Telegram відновив роботу заблокованих раніше ботів з протидії російській агресії

Офіційні українські боти, що допомагають у боротьбі з російською агресією, відновили роботу. Йдеться про боти Головного управління розвідки та Служби безпеки України, а також про бот Мінцифри "єВорог".

Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (SPRAVDI).

"Ворог може створювати псевдоботи та боти-двійники, через які може поширювати дезінформацію або збирати ваші дані. Щоби цьому завадити, використовуйте інструмент для перевірки чат-ботів: dovidka.info/botcheker", — йдеться в повідомленні.

Як відомо, вчора керівництво платформи Telegram заблокувало низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії Росії проти України, зокрема було заблоковано "Головний бот розвідки". Як писав ГУР, боти заблокували необґрунтовано всупереч правилам і заявам, які керівництво Telegram публічно декларувало.

"Попри блокування нашого бота — ваші персональні дані в безпеці!" — наголошували в заяві представники Головного управління розвідки.

В українській розвідці попередили, що росіяни створюють боти зі схожими назвами та закликали не надсилати на них персональних даних.

Окрім "Головного боту розвідки" ГУР, Telegram також без повідомлення заблокував боти "Єворог", офіційні боти Служби безпеки України, Мінцифри, бот-координатор півдня України та бот ППО для відстеження руху БпЛА Shahed. Також про блокування свого бота для приймання новин повідомляв канал "Крымский ветер".

Нагадаємо, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив: те, що українська влада критикувала Telegram щодо російської пропаганди, не пов’язано з блокуванням низки чат-ботів українських спецслужб у цьому месенджері.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 29.04.2024 10:54