Андрій Клочко. Джерело: вікіпедія

Три земельні ділянки та п'ять квартир у столиці: "слуга" Клочко отримав підозру в незаконному збагаченні на 11 млн грн

Антикорупційні органи України повідомили про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 мільйонів гривень народному чинному народному депутату України. Йдеться про Андрія Клочка зі "Слуги народу".

Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та Центр протидії корупції.

"НАБУ і САП повідомили про підозру у незаконному збагаченні чинному народному депутату України", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у 2020-2021 роках народний обранець набув у власність активи загальною вартістю 25 мільйона гривень. Йдеться про три земельні ділянки на Київщині, п'ять квартир у столиці, два нежитлові приміщення, а також автомобілі Tesla та Mersedes-Benz.

У НАБУ зазначили, що офіційний дохід та заощадження нардепа та його дружини за цей період становили не більше 14 мільйона гривень. Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та коштами нардепа становила 11 мільйонів гривень. 

"Щоб приховати наявність цього майна, нардеп оформив його переважну частину на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі", — заявили в прес-службі.

Викриття злочину нардепа відбулось після оприлюднення журналістських розслідувань, зокрема команди Bihus.Info, а також за сприяння Національного агентства з питань запобігання корупції.

Фото: НАБУ

Нагадаємо, за даними проекту "Схеми" президент "Енергоатома" Петро Котін в декларації за 2023 рік не вказав елітний маєток на Київщині, де він проживає разом із родиною. Водночас власницею будинку є його теща.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.05.2024 14:40