Фото: ДПСУ

У ДПСУ анонсували зміни у правилах перетину кордону: коли це відбудеться

В Україні можуть змінитися правила перетину кордону для частини громадян. Це може відбутися після того, як набуде чинності новий закон про мобілізацію.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час брифінгу в "Медіацентрі Україна" — "Укрінформ".

Посадовець зауважив, що уряд має привести нормативні документи у відповідність до вимог закону про мобілізацію, який набуде чинності вже 18 травня. 

Які саме зміни будуть внесені у правила перетину кордону та кого вони стосуватимуться, наразі невідомо.

"Я не можу достеменно сказати, які вони будуть, чого вони стосуватимуться. Але, зважаючи на те, що в статтю 23 закону України "Про мобілізацію" були внесені зміни щодо умов відстрочки від призову, то варто очікувати, що певні, хоч і не кардинальні зміни можуть бути внесені й у правила перетину державного кордону", — сказав Демченко.

Нагадаємо, Верховна Рада 11 квітня схвалила в другому читанні законопроект про мобілізацію. "За" проголосували 283 народних депутатів. Норму про демобілізацію нардепи виключили з документа. 16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Він вступить в дію 18 травня.

Нещодавно в The New York Times з’явилася стаття про те, що в Україні демографічна криза загрожує мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Суспільство, 02.05.2024 17:17