Фото ілюстративне. Джерело: yle.fi

У Фінляндії визначили головну мету можливих диверсій Росії в Європі: це стосується України

Про те, що Кремль активно готує диверсії на території всієї Європи, різні спецслужби розповідають уже впродовж тривалого часу. У Фінляндії ж назвали стратегічну мету Росії.

Про це повідомило видання Yle. За інформацією поліції безпеки Фінляндії, Росія намагається впливати на західні країни, і Фінляндія не застрахована від шкідливих дій. За словами місцевих правоохоронців, не йдеться про щось нове.

"Ми вже попереджали декілька місяців тому під час публікації нашого річного звіту, що варто очікувати агресивніших і більш ворожих спроб впливу з боку Росії. Це те саме", — наголосив заступник керівника поліції безпеки Теему Турунен.

На його думку, Росія прагне впливати на західні країни. Попри те, що Фінляндія не застрахована від шкідливих дій, вона не перебуває серед пріоритетів Росії.

"Особливий інтерес Росії пов'язаний із підтримкою України. Не Фінляндія цікавить Росію, а єдність Заходу в підтримці України", — додав Турунен.

Нагадаємо, віце-президентка Європейської комісії Вера Юрова заявила, що медіаресурс Voice of Europe викрили у причетності до спроби російського втручання у вибори до Європарламенту. Тож тепер ЄС накладе санкції на цю медіаплатформу. Її пов'язують із Віктором Медведчуком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.05.2024 22:36