Фото: Андрій Юсов. Джерело – "АрміяInform"

"Це постійна практика Кремля": у ГУР прокоментували наміри Москви провести ядерні військові навчання

Ядерний шантаж Росії — це постійна практика Кремля. Чогось нового та особливого в цьому немає. 

Про це заявив в ефірі "Радіо Свобода" представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов. 

"Те, що мають, тим і брязкають. Зрештою це постійна практика Кремля. Чогось нового особливо тут немає. Є вже офіційні заяви міжнародної спільноти. Що стосується ядерного шантажу, зрозуміло, це питання до вільного світу, до Заходу. Я думаю, що реакція буде адекватною і правильною", — каже Юсов.

Також він зазначив, що важливішими за ядерний шантаж Москви є нинішні події на полі бою. 

"Є набагато цікавіші й важливіші речі — те, що відбувається безпосередньо на полі бою, там ворог так само продовжує реалізовувати і планувати речі проти нашої державності", — наголосив представник ГУР.

Як відомо, 6 травня Міністерство оборони Росії заявило про підготовку до ядерних навчань. Зокрема, війська країни-агресорки відпрацьовуватимуть підготовку до застосування тактичної ядерної зброї. Кремль назвав таке рішення відповіддю на "провокаційні дії" країн Заходу.

Доручення провести навчання дав російський диктатор Володимир Путін. Генеральний штаб Росії розпочав підготовку навчань з ракетними з’єднаннями Південного військового округу із залученням авіації, а також сил Військово-Морського флоту. Варто наголосити, що подібних навчань в історії незалежної Росії не проводили. Навчання із застосуванням тактичної ядерної зброї проводив СРСР. 

Зазначимо, що не стратегічна, а іншими словами тактична ядерна зброя — це ядерні боєприпаси, які доставляють ракетами та іншими засобами відносно малого радіуса дії. Такі боєприпаси володіють порівняно малою потужністю. Зокрема, тактичну ядерну зброю можуть застосовувати ракетні комплекси "Іскандер". За даними з відкритих джерел, Москва має найбільший запас такої зброї у світі.

Нагадаємо, в американському Інституті вивчення війни вважають, що російська влада може використовувати інформаційну операцію про ядерну зброю з метою відмовити країни Заходу допомагати Києву й залякування західних політиків, щоб вони не дозволили Збройним силам України використовувати надані системи для атак на військові об'єкти в Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2024 13:43