Фото ілюстративне з відкритих джерел

У МЗС Бельгії пояснили, чому передумали їхати на "інавгурацію" до Путіна

Бельгія вирішила не брати участь у церемонії "інавгурації" російського диктатора Володимира Путіна. Таким чином держава підтримала більшість держав-членів Європейського Союзу.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на міністерство закордонних справ Бельгії.

"Бельгія вирішила не бути представленою на церемонії інавгурації президента Путіна. Таким чином ми підтримуємо більшість держав-членів Європейського союзу та Європейської служби зовнішньої дії", — йдеться у роз'яснені міністерства.

Там також зазначили, що Брюссель хоче підтримувати нормальні дипломатичні відносини з Росією, однак країна поділяє позицію Європейського Союзу щодо президентських виборів у середині березня, яку висловив верховний представник Жозеп Боррель у своїй заяві від 18 березня. 

"Тому Бельгія бажала ще раз підтвердити цю позицію, утримавшись від будь-якого офіційного представництва на церемонії інавгурації. Бельгія разом із Європейським Союзом і його партнерами продовжуватиме підтримувати російське громадянське суспільство, правозахисників і незалежні ЗМІ як у Росії, так і за її межами", — додали у бельгійському відомстві.

Раніше повідомлялось, що 20 країн-членів Європейського Союзу бойкотуватимуть "інавгурацію" на черговий президентський термін російського диктатора Володимира Путіна. Однак сім інших країн ЄС буцімто планують направити у Москву своїх представників — зокрема, Франція.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України оприлюднило відповідну заяву, де зазначено, що немає підстав для визнання кремлівського диктатора Володимира Путіна демократично обраним і легітимним президентом Росії. Адже він "переміг" після численних порушень загальновизнаних міжнародних норм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.05.2024 19:19