Фото ілюстративне. Джерело: Anadolu Agency

У Нідерландах притулок для українців призупинив прийом людей через перевантаження

У нідерландському Утрехті один із тимчасових притулків для біженців з України призупинив прийом людей. Причина такого рішення — перевантаження в закладі.

Про це повідомило нідерландське видання NOS. Журналісти зазначили, що притулок у центральній частині Утрехта, в районі Яарберс, планували як першу точку прийому людей, які щойно прибули та потребують хоч якогось даху над головою, доки їм запропонують краще житло з тривалішими термінами перебування.

Початково планувалося, що українці будуть залишатися у цьому центрі близько доби, а потім вирушати на нове місце. Проте реалізувати задум не вдалося, оскільки кращі варіанти для тривалого проживання в дефіциті, а нові люди прибувають швидше, ніж звільняються місця.

Рішення про призупинення прийому людей ухвалили через те, що в центрі вже неможливо забезпечувати нормальні умови проживання – до санвузлів великі черги, мешканцям неможливо забезпечити належну приватність.

"Причина рішення — не наплив людей, а нестача місць для прийому", — зазначив речник міністерства у справах притулку та міграції.

Зараз до Нідерландів щотижня приїжджає близько 300 українців, тоді як звільняються лише близько сотні місць. У матеріалі не наводять деталей, чи йдеться переважно про українців із тимчасовим захистом, що переїжджають з інших країн Європи, де перебували вже деякий час після 2022 року, чи людей, які щойно виїхали з рідних міст.

Ще з лютого цей центр обмежив прийом нових людей — новими мешканцями могли стати лише вразливі категорії, як родини з малими дітьми, люди поважного віку, люди з інвалідністю. Для тих, хто на цей час проживає у центрі, шукають і варіанти проживання по всій території країни. Зараз українці, які прибувають до Нідерландів переважно мають самі подбати про пошук житла.

Нагадаємо, що 26 лютого в нідерландському місті Стенвейк, що в провінції Оверейсел, сталася пожежа. Вона виникла в приміщенні, де проживали біженці з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.08.2024 21:53