Фото: Anadolu Agency

Нідерланди різко збільшують кількість місць для біженців з України

У Нідерландах в найближчі тижні муніципалітети організують сотні додаткових місць для прийому біженців з України. Рішення було ухвалено після консультацій між державним секретарем Міністерства юстиції та безпеки Еріком Ван дер Бургом та Радою безпеки країни.

Про це повідомляє NOS.

Центральні пункти прийому біженців в Амстердамі та Утрехті, за словами Ван дер Бурга, переповнені. Він наголосив, що необхідно негайно облаштувати ще 500 місць для прийому біженців. Також у 25 регіонах попросили збільшити кількість місць для прийому біженців до 90 тисяч протягом найближчих тижнів, а згодом — до 97 тисяч.

"За підсумками домовленості муніципалітети погодились зробити все можливе, щоб це сталося. Очікується, що ще тисячу додаткових місць мають організувати у Нідерландах до 1 жовтня цього року", — йдеться у матеріалі.

Загалом у Нідерландах зареєстровано 98 тисяч українських біженців. 

Нагадаємо, останнім часом Норвегія зафіксувала збільшення українських біженців. Через російські обстріли люди продовжують покидати свої домівки та виїжджають за межі України. Зазначається, що на даний час до Норвегії прибуває більше українців, ніж у квітні 2022 року.

Відомо, що у Новій Зеландії вирішили надати українським біженцям дозвіл на постійне проживання. Торік після російського вторгнення в Україну уряд запровадив спеціальну "українську" візу, яка надавала біженцям право залишатися в Новій Зеландії протягом 12 місяців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.09.2023 16:48