Фото: соцмережі

Нова Зеландія видає українським біженцям дозвіл на постійне місце проживання: що для цього потрібно

У Новій Зеландії вирішили надати українським біженцям дозвіл на постійне проживання. Торік після російського вторгнення в Україну уряд запровадив спеціальну "українську" візу, яка надавала біженцям право залишатися в Новій Зеландії протягом 12 місяців.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як зазначають у виданні, у лютому цього року строк дії таких віз продовжили ще на рік. Щоправда, після 15 березня наступного року уряд вирішив припинити прийом заявок на отримання цієї спецвізи. Хто вже оформив чи встигне оформити цю візу до вказаної дати, нададуть право на постійне проживання у Новій Зеландії. За офіційними даним, наразі видано загалом 1510 "українських" віз, а на території країни залишається близько 340 власників такого документа.

"Багато з тих, хто шукав безпеки тут, у Новій Зеландії, ніколи б не сподівалися залишитися тут надовго, але оскільки війна триває, ми маємо гуманітарне зобов’язання забезпечити їм певність", — сказав міністр імміграції Нової Зеландії Ендрю Літтл.

У виданні наголошують, що ті, хто забажає отримати дозвіл на постійне проживання, повинні будуть надати медичну довідку, пройти перевірку доброчесності і додаткову ідентифікацію особистості. Також їм доведеться сплатити додатковий збір в розмірі близько 708 доларів США.

Нагадаємо, наприкінці липня уряд Нової Зеландії оголосив про нові санкції проти Росії через війну з Україною. Під обмеження потрапили 23 фізичних і юридичних осіб з РФ і Білорусі. Там зазначають, що Нова Зеландія продовжує підтримувати Україну та засуджує фізичних та юридичних осіб, які сприяють огидним діям Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.08.2023 20:24