Фото: detector.media

У Повітряних силах не виключають нову атаку по енергетиці України після "затишшя"

Окупанти найближчим часом можуть повторити масовані обстріли України. Імовірно, ворог готується до атаки на енергосистему.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону "Єдині новини". 

"Найімовірніше, що ворог планує та готується до проведення наступних атак. Ми не можемо знати напевне їх стратегічний задум. Однак найімовірніше, що зараз противник зараз аналізує результати, які він наніс протягом останніх місяців по нашій енергетиці", — заявив він.

За його словами, ймовірно, рашисти вважають, що їхні певні цілі досягнуто, але для того, щоб здійснювати масовані атаки, росіянам необхідно накопичувати свої ракети.

"Ворог не може використовувати все під нуль. Зокрема має залишатися якийсь стратегічний запас. Тому ми бачимо зараз таке дещо затишшя. Перед тим ми бачили певним чином невикористання безпілотників типу "шахед", — пояснив Євлаш.

Наразі у Повітряних силах спостерігають, як окупанти знову активізувалися, натомість почавши менше використовувати своїх ракет різних типів.

"Однак також ще серйозною проблемою залишається використання КАБів", — підсумував речник Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, минулого тижня російська армія здійснила понад 380 обстрілів українських міст та регіонів. Саме тому, за словами президента України Володимира  Зеленського, рішення про системи протиповітряної оборони та зброю необхідні зараз для захисту життя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.05.2024 12:59