Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

У ракеті, якою росіяни вдарили по Одесі, була шрапнель: у ЗСУ повідомили деталі

Російські загарбники у понеділок, 29 квітня, попередньо, вдарили по Одесі балістичною ракетою. Внаслідок ворожої атаки постраждали понад 20 людей.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Сьогодні ввечері російські війська атакували місто, попередньо, балістикою. Внаслідок удару пошкоджена цивільна інфраструктура: житлові будинки, навчальний заклад. На одному з об’єктів виникла пожежа, яку ліквідують вогнеборці", — наголосили у МВС.

Через ворожий обстріл загинули четверо людей та песик. До того ж ще 28 людей отримали поранення. Серед них двоє дітей та вагітна жінка. 

Водночас начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у коментарі "Новини.LIVE" заявив, що у російській ракеті, яка атакувала сьогодні Одесу було виявлено шрапнель (артилерійський снаряд призначений для завдання ураження живій силі, що розташована відкрито, а також військової техніки противника, — ред.).

"Тип озброєння наразі ще встановлюється. Але можу констатувати, що на стінах навколо ураженого об'єкта спостерігаються дірки від шрапнеля, який використовується для знищення живої сили і для ведення бойових дій. Але не для ударів по цивільній інфраструктурі і мирним мешканцям", — наголосив Плетенчук.

Нагадаємо, внаслідок ворожої атаки на Одесу поранення отримав народний депутат України III—VIII скликань та ректор Національного університету "Одеська юридична академія" Сергій Ківалов. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.04.2024 22:04