Фото: ДСНС

Стало відомо, у якому стані перебуває п'ятирічна дівчинка, яка постраждала під час обстрілу Одеси

Стан п'ятирічної дівчинки, яка постраждала під час ракетного обстрілу Одеси 29 квітня, лікарі оцінюють як вкрай важкий.

Про це повідомив перший заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Олександр Харлов в ефірі телемарафону.

За його словами, цієї ночі дитина перенесла операцію на серці, лікарі борються за її життя.

"П'ятирічній дівчинці вночі було проведено оперативне втручання, вона перенесла операцію на серці, у неї вкрай важкий стан. Лікарі роблять усе необхідне та борються за її життя. Сподіваюсь, що все буде добре", — наголосив посадовець.

Він додав, що загалом через ворожий обстріл в Одесі постраждали 32 особи, 23 з них перебувають у лікарні. До того ж поранення отримав і 16-річний хлопець. Він отримав необхідну медичну допомогу та вже виписаний на амбулаторне лікування.

Що відомо про ракетний удар по Одесі 29 квітня

У понеділок, 29 квітня, близько 18:29, окупанти вдарили по Одесі балістичною ракетою. Через ворожий обстріл загинули четверо людей та собака. До того ж ще понад 30 людей отримали поранення. Серед них двоє дітей та вагітна жінка. 

Водночас начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук заявив, що у російській ракеті, яка атакувала сьогодні Одесу, було виявлено шрапнель (артилерійський снаряд призначений для завдання ураження живій силі, що розташована відкрито, а також військової техніки противника, — ред.).

"Тип озброєння наразі ще встановлюється. Але можу констатувати, що на стінах навколо ураженого об'єкта спостерігаються дірки від шрапнеля, який використовується для знищення живої сили й для ведення бойових дій. Але не для ударів по цивільній інфраструктурі і мирним мешканцям", — наголосив Плетенчук.

Нагадаємо, внаслідок ворожої атаки по Одесі поранення отримав народний депутат України III—VIII скликань та ректор Національного університету "Одеська юридична академія" Сергій Ківалов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.04.2024 17:13