Фото: АрміяInform

У Збройних силах оприлюднили подробиці нічної атаки РФ: Гуменюк пояснила її специфіку

У ніч на 17 вересня російські загарбники здійснили змішану атаку на українську територію. Окупанти використали дрони-камікадзе та ракети.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Ми передбачили подібний розвиток подій. Окупанти готуються до таких атак певний період часу. Він настає напередодні значущих подій", — сказала вона.

За словами речниці, загарбники намагалися заплутати наші протиповітряну оборону: ворожі ракети змінювали напрямок та виконували складні маневри.

"Але протягом атаки може бути залучено виведення на курс ракетоносія морського базування і можуть залучити й такі ракети. Також спостерігаємо маневри ракети. Ворог продовжує шукати максимально ефективну для себе тактику. Наша бойова робота триває", — додала Гуменюк.

Вона також наголосила, що результати бойової роботи є, але підсумки будуть пізніше.

Нагадаємо, вночі 17 вересня у столиці та низці областей оголосили повітряну тривогу. Повітряні сили попередили, що група ракет рухається зі сходу у південно-західному напрямку (курс може змінюватись). В Одеській області оголошено ракетну небезпеку. 

Згодом стало відомо, що у неділю зранку в Одесі пролунали вибухи. В області було оголошено повітряну тривогу. За наявними даними, один вибух пролунав близько 06:07.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.09.2023 08:55