Сергій Лещенко. Джерело: УНІАН

У Зеленського пояснили, чому не можна закривати телемарафон

Без телемарафону виникне медіахаос. Спроби дискредитувати цей єдиний телевізійний продукт, який виробляють одразу декілька провідних медіакомпаній України, — це частина російської пропаганди.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Телемарафон створений для того, щоб бути джерелом верифікованої інформації, а не фейків. Один із методів боротьби Росії проти України — це дискредитація джерел інформації. Тому й ведеться частина російської інформаційної війни Росії проти України шляхом дискредитації марафону. Якщо не буде марафону, то виникне медіахаос", — наголосив він

За його словами, в таких умовах значно легше зробити провокацію, розколото суспільство та послабити його внутрішньо перед російською агресією.

Як відомо, раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відповів на петицію, яка зібрала на сайті уряду майже 30 тисяч підписів щодо переспрямування коштів із телемарафону на фінансування закупівлі дронів і пікапів для Збройних сил України. Він назвав це недоцільним. Адже, за його словами, реалізація єдиної інформаційної політики — один із пріоритетів України.

Нагадаємо, що декілька днів тому Державний департамент Сполучених Штатів Америки вніс Національний телемарафон новин до звіту щодо порушення прав людини в Україні. Держдеп вважає, що телемарафон дотримується урядової лінії під час висвітлення російсько-української війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.04.2024 14:37