На фото: Олександр Павлюк. Джерело: Київська обласна військова адміністрація

У ЗСУ розповіли, коли почнеться критична фаза війни з Росією

Командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк попередив, що на Україну чекають важкі місяці. Така тенденція зберігається після захоплення Авдіївки наприкінці лютого 2024.

Про це повідомляє The Economist.

За словами Павлюка, критична фаза війни настане у найближчі два місяці, оскільки американська допомога тільки починає досягати лінії фронту. Своєю чергою генерали Володимира Путіна кидають у бій всю наявну у них боєготову техніку для перевірки виснажених і недостатньо забезпечених військ України. 

"Росія знає, що якщо ми отримаємо достатньо зброї протягом місяця чи двох, ситуація може обернутися проти них", — сказав Павлюк.

За його словами, Україна терміново потребує посилення протиповітряної оборони, а очікуване постачання винищувачів f-16 на початок червня забезпечить значний психологічний імпульс. Але залишається незрозумілим, чи Україна отримає нові версії f-16 (блок 50 і далі), які необхідні для того, щоб кинути виклик російським бомбардувальникам. Вони залишаються на відстані поза досяжністю української ППО і скидають важкі керовані бомби на передові позиції зі швидкістю 130 штук на день.

Командувач вважає, що Росія продовжить зосереджувати увагу на Луганську та Донецьку, східних районах, які взяли на себе основний тягар війни. Однак розвідка передбачає, що російські війська незабаром розтягнуть оборону, завдавши ударів по північно-східних районах Харкова та Сум. 

"Росія перевіряє стійкість наших ліній, перш ніж вибрати найбільш відповідний напрямок", — резюмував генерал.

Нагадаємо, раніше речник оперативного командування "Хортиця" Назар Волошин повідомляв, що протягом минулого тижня загострилася ситуація на трьох напрямках фронту. Зокрема, найважчі бої тривають у районі Бахмута, Авдіївки та Новопавлівки.

Своєю чергою аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що Україні, дочекавшись озброєння з нового пакета допомоги від США, якнайшвидше потрібно перехопити ініціативу на фронті. Якщо ж ініціатива залишиться на боці Росії протягом усього 2024 року, то це дасть країні-агресорці низку переваг.

Президент Володимир Зеленський раніше заявляв, що ЗСУ перехоплять ініціативу на фронті після надходження в Україну нових партій озброєння. Це в першу чергу стосується ухваленого США військового пакету допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2024 19:10