Авіабаза "Кущевська". Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Удар дронів по авіабазі "Кущевська": у британській розвідці пояснили його вплив на російську авіацію

Успішні удари по російських військових об’єктах мають значний вплив на російську авіацію. Зокрема, атака дронів по авіабазі "Кущевська" знизить її можливості щодо інтенсивності ударів на лінії фронту.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані своєї розвідки.

Британські розвідники навели дані СБУ, яка розповідала про те, що 27 квітня застосувала дрони для ударів по авіабазі "Кущевська", а також Ільському та Слов'янському нафтопереробних заводах у Краснодарському краї. Російське військове відомство заявило про збиття 66 БпЛА, що свідчить про масштаб атаки.

Експерти з Великої Британії з’ясували, що на авіабазі "Кущевська" перебуває низка російських літаків, у тому числі Су-34 та Су-35. Їх щодня використовують в ударних операціях за українськими передовими позиціями, зокрема, активно застосовують планувальні бомби. На відео з відкритих джерел видно, як декілька комплектів бомб знищені на складі на авіабазі.

Російські літаки з "Кущевської" та низки інших авіабаз зазвичай здійснюють від 100 до 150 літако-вильотів на день, при цьому значна частина з них запускає боєприпаси на всій лінії фронту, тоді як Росія намагається домогтися прориву винятково через вогневу потужність.

"Здатність України завдати шкоди російській тактичній авіації, особливо використанню планувальних бомб, є ключем до ширшої оборони лінії фронту. Цей успішний удар, ймовірно, призведе до подальшого розосередження російських літаків, а також перерозподілу засобів протиповітряної оборони для усунення прогалин", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, на початку березня у Воронезькій області росіяни скаржилися на те, що дрон нібито спробував атакувати військовий аеродром "Балтімор". Тоді ж неспокійно було і в Курській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.04.2024 15:25