Фото: Pixabay

В Україні стрімко знижуються ціни на один із популярних овочів

В Україні стрімко дешевшають тепличні помідори. Наразі їхні ціни на 30% менше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Про це повідомляє EastFruit.

Зазначається, що на здешевшання томатів вплинуло збільшення вибірки у тепличних господарствах практично на всій території країни. До того ж українські виробники томатів змушені знижувати вартість через високу конкуренцію з дешевшою імпортною продукцією.

"Ще з середини квітня учасники ринку повідомляють про надходження значних обсягів томату з Туреччини, який на сьогодні пропонується до продажу по 50-55 грн/кг. Погіршує ситуацію й те, що в умовах стрімкого зростання пропозиції попит на томат в Україні залишається доволі стриманим", — йдеться в повідомленні.

За даними аналітиків також погіршує ситуацію і те, що за умови стрімкого зростання пропозиції попит на помідори в Україні залишається досить стриманим.

Фахівці додали, що зараз українські тепличні комбінати відвантажують томати в середньому на 14% дешевше, ніж за аналогічний період у 2023 році. Гравці ринку не відкидають можливості подальшого зниження цін на помідори, якщо темпи збуту тепличних томатів не прискоряться.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні стрімко ростуть ціни на банани. Це пов'язано з кліматичними змінами та блокуванням морських портів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.05.2024 10:59