Фото: прес-служба ДБР

В Україні судитимуть дев’ятьох правоохоронців-зрадників з Луганщини

В Україні судитимуть дев'ять колишніх правоохоронців із Луганської області, які почали працювати у фейкових органах "ЛНР". Працівники Державного бюро розслідувань завершили спеціальне досудове розслідування щодо цих осіб.

Про це повідомили у прес-службі ДБР. Слідчі направили обвинувальні акти до суду.

Фігуранти після російського вторгнення на територію України зрадили присягу та перейшли на бік ворога. Одна з поліцейських активно підтримала окупантів та позиціювала себе як "комбатанта міжнародного збройного конфлікту". Згодом рашисти дали зрадниці посаду в окупаційній прокуратурі Станично-луганського району. Вона брала активну участь у заходах серед місцевого населення задля формування "позитивного" іміджу загарбників.

Ще двоє обвинувачених обійняли посади у черговому фейковому правоохоронному органі — "новопсковській міліції". Екс-правоохоронці агітували знайомих та тих, хто напередодні повномасштабного вторгнення РФ проходив стажування у поліції Старобільського району, розпочати службу у "народній міліції". Інші троє колишніх правоохоронців у липні 2022 року присягнули на вірність "ЛНР".

Один з тих, хто дав присягу, почав працювати на ворога ще у 2014 році.

"Впродовж восьми років він старанно приховував від правоохоронних органів України свою співпрацю з агресором. У липні 2022 року фігурант вийшов у "публічне поле та добровільно обійняв посаду у незаконному правоохоронному органі "МВД ЛНР", — зазначили у ДБР.

Шість колишніх правоохоронців обвинувачуються у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) — їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Ще троє колишніх правоохоронців обвинувачуються у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України) — санкція цієї статті передбачає позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Україні судитимуть п’ять колишніх правоохоронців із Запорізької області, які допомагали російським загарбникам створювати фейкові органи у тимчасово окупованих регіонах. Також вони постійно агітували колишніх колег та місцеве населення співпрацювати з росіянами.

Війна, 06.05.2023 03:23