Фото: прес-служба ДБР

В Україні судитимуть групу правоохоронців-зрадників із Запорізької області

В Україні судитимуть п’ять колишніх правоохоронців із Запорізької області, які допомагали російським загарбникам створювати фейкові органи у тимчасово окупованих регіонах. Працівники Державного бюро розслідувань завершили спеціальне досудове розслідування.

Про це повідомили у прес-службі ДБР. Обвинувальні акти направлені до суду.

Вказується, що після російського вторгнення фігуранти зрадили присягу та перейшли на бік ворога. У селищах Кам'янка-Дніпровська та Михайлівка вони допомагали створювати "народні міліції", патрулювали території та постійно агітували колишніх колег та місцеве населення співпрацювати з росіянами.

правоохоронці-зрадники

Фото: прес-служба ДБР

Колишні правоохоронці обвинувачуються у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Їм загрожує покарання у вигляді довічного ув’язнення з конфіскацію майна.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно двох колишніх правоохоронців з Бердянська. Вони після захоплення міста окупантами пішли до них служити в лави так званої міліції.

Також ДБР повідомило про підозру правоохоронцю з Генічеська, який після захоплення міста працевлаштувався у фейковий правоохоронний орган "Генический районный отдел полиции ГУ МВД Херсонской области".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2023 05:16