В Україні судитимуть двох правоохоронців, які прислужують окупантам у Бердянську

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно двох колишніх правоохоронців з Бердянська. Вони після захоплення міста окупантами пішли до них служити в лави так званої міліції.

Про це йдеться у прес-службі ДБР. Обвинувальні акти направлено до суду.

Фігуранти після початку російського вторгнення залишились в тимчасово окупованому курортному місті та стали добровільно служити ворогу.

ДБР

Фото: прес-служба ДБР

"Вони отримали від окупантів зброю, службові автомобілі, кабінети та інше захоплене окупантами майно. Наразі чоловіки патрулюють вулиці міст та селищ району, допомагають окупаційному режиму імітувати виконання владних повноважень. Вони також агітують населення до покори та співпраці з ворогом, допомагають шукати патріотично налаштованих українців", — наголосили у ДБР.

Колишні правоохоронці обвинувачуються у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ДБР повідомило про підозру правоохоронцю з Генічеська. Після початку повномасштабного вторгнення окупаційна влада створила фейковий правоохоронний орган "Генический районный отдел полиции ГУ МВД Херсонской области". Фігурант добровільно працевлаштувався туди та почав допомагати окупантам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.04.2023 04:31