Фото: прес-служба ДБР

Збирає з херсонців штрафи для окупантів: ДБР повідомило про підозру правоохоронцю з Генічеська

Працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії зі Службою безпеки та Національною поліцією заочно повідомили про підозру правоохоронцю з Херсонської області, який з перших днів війни добровільно перейшов на бік ворога. Він збирає з херсонців штрафи в казну окупантів, а також інформує ворога щодо пересування місцевих жителів.

Про це повідомили у прес-служба ДБР.

Так, вказується, що після початку повномасштабного вторгнення окупаційна влада створила фейковий правоохоронний орган "Генический районный отдел полиции ГУ МВД Херсонской области". Фігурант добровільно працевлаштувався туди та почав допомагати окупантам.

"Наразі він "виконує" функції інспектора дорожньої міліції загарбників: здійснює фільтраційні заходи, збирає з херсонців штрафи в казну окупантів, доповідає щодо переміщення місцевих жителів. Також він радо бере участь у програмах пропагандистських ЗМІ", — зауважили у ДБР.

Фігуранта вже звільнили з лав правоохоронних органів України й повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно двох колишніх правоохоронців з Херсонської області, які перейшли на бік ворога після початку повномасштабного вторгнення. Обвинувальний акт скеровано до суду. Подружжя "виявляло" місцевих правопорушників нібито для "стабілізування криміногенної ситуації" в регіоні, а насправді залякувало населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.04.2023 23:34