Фото: ДБР

Працювали на ворога: під суд потрапила родина правоохоронців з Херсонщини

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно двох колишніх правоохоронців з Херсонської області, які перейшли на бік ворога після початку повномасштабного вторгнення. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Про це повідомили у прес-службі ДБР.

Слідчі з'ясували, що подружжя зрадників отримали посади в окупаційних структурах. Там вони проводили "стабілізацію криміногенної обстановки" у регіоні.

У березні 2022 року чоловік погодився на посаду оперуповноваженого в окупаційній міліції, а його дружина з рядової за кілька місяців "виросла" до посади "інспектора з особливих доручень" із доступом до російської державної таємниці.

"Подружжя "виявляло" місцевих правопорушників нібито для "стабілізування криміногенної ситуації" в регіоні, а насправді залякувало населення", — повідомили в ДБР.

Зрадники обвинувачуються у добровільному зайнятті посад в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території. 

Нагадаємо, ДБР у Харківській області повідомило про підозру двом правоохоронцям із ВовчанськаНа початку повномасштабного вторгнення вони не з’явилися на службу, а чекали окупації російськими військами. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.04.2023 12:37