Фото: ДБР

Двоє правоохоронців із Харківщини служили ворогу під час окупації

Державне бюро розслідувань у Харківській області повідомило про підозру двом правоохоронцям із ВовчанськаНа початку повномасштабного вторгнення вони не з’явилися на службу, а чекали окупації російськими військами. 

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Згодом, коли агресори почали створювати в захопленому місті каральний орган, правоохоронці пішли домовлятися з ними про співпрацю. Загарбникам вони розповіли, що мають досвід роботи в українській правоохоронній системі, тому можуть бути корисними.

Таким чином зловмисники "виторгували" собі посади в черговій частині місцевої окупаційної міліції. Вони виконували всі вказівки керівництва. Напередодні деокупації Вовчанська слідом за російськими військовими правоохоронці виїхали до РФ.

"Вони підозрюються у дезертирстві та добровільному зайнятті громадянином України посади в правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі до 15 років", — зазначили в ДБР.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань викрили у Херсоні військовослужбовця, який після вторгнення російських загарбників вирішив не протистояти ворогу зі зброєю в руках, а прислужувати окупантам. Він мав тісні відносини з міською окупаційною адміністрацією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.04.2023 11:33