Фото: news.dtkt.ua

Жорстоке побиття військового на Волині: ДБР проводить розслідування

Працівники Державного бюро розслідувань проводять розслідування за фактом побиття  військовослужбовця у місті Володимир Волинської області. Військового із закритою черепно-мозковою травмою, гематомами та переломом носа виявили 9 квітня, через добу після побиття. 

Про це повідомляє ДБР.

За свідченнями потерпілого, тілесних ушкоджень йому завдав офіцер військової частини. Зазначається, що працівники ДБР розпочали  розслідування за фактом  перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Опитали потерпілого та можливих свідків. Також працівники ДБР призначили низку експертиз, які мають встановити всі обставини події.

ДБР нагадує, що 18 квітня 2023 року працівники ДБР розпочали розслідування за фактом побиття військовослужбовця однієї з частин Нацгвардії на Івано-Франківщині. Відео, на якому офіцер нецензурно лається та б’є військовослужбовця, з’явилося на одному з українських Telegram-каналів. 

Також у квітні ДБР завершило досудове розслідування щодо командира взводу однієї з військових частин Житомирщини, який застосував фізичну силу до підлеглого у березні поточного року. Обвинувальний акт направлено до суду. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

"ДБР застерігає, усіх військовослужбовців від порушення правил установлених взаємовідносин. Бюро швидко та жорстко реагуватиме на всі подібні факти та вимагатиме в суді суворого покарання за вчинення насильницьких дій щодо захисників в умовах воєнного часу. Просимо військових негайно повідомляти в ДБР про всі випадки нестатутних відносин у місцях вашої дислокації", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань встановлює всі обставини побиття військовослужбовця однієї з частин Нацгвардії на Івано-Франківщині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.04.2023 15:11