Денис Шмигаль. Джерело: Кабмін

В Україні запускають два експериментальні проекти для ветеранів і військових, — Шмигаль

Кабінет міністрів України вирішив запустити нові експериментальні проекти для військовослужбовців Збройних сил України та ветеранів. Вони стосуються соціальної складової.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду. Він пояснив спрямованість цих ініціатив, які запускають у вівторок, 3 жовтня.

"Перший — це надання нової соціальної комплексної послуги — формування життєстійкості", — сказав він.

Послуга містить низку опцій:

  • соціально-психологічну допомогу,
  • формування та розвиток соціальних навичок та умінь,
  • сприяння адаптації та інше.

Денис Шмигаль наголосив, що отримати послугу зможе кожен ветеран, його родина чи група людей.

"Другий проект — це соціальний супровід військовослужбовців і членів їхніх сімей у військових частинах", — сказав Шмигаль.

Йдеться про:

  • психосоціальну підтримку для зміцнення сімей,
  • допомогу в оформленні документів,
  • допомогу в комунікації з державною та місцевою владою.

За словами Шмигаля, координуватиме ці проекти Міністерство соціальної політики.

"Вже зараз на шляху до Євросоюзу ми здійснюємо перетворення. Зокрема, кардинально змінюємо ветеранську політику. Це широкі економічні можливості для наших захисників: бізнес, робота, перекваліфікація, адаптація, безбар'єрність. Це житло для ветеранів, створення центрів ветеранського розвитку та впровадження інституту помічника ветеранів", — зазначив прем’єр-міністр.

Він додав, що вже зараз відбувається відбір і навчання людей, які супроводжуватимуть ветеранів за принципом "рівний із рівним", за його словами, кількість охочих перевищує кількість вакансій.

Нагадаємо, що в Україні збільшують перелік військовослужбовців, які отримуватимуть додаткову винагороду. Серед іншого, збільшені виплати пораненим, інструкторам навчальних центрів, строковикам і курсантам. За інформацією Міністерства оборони України, найближчим часом додаткова винагорода надійде на рахунки деяких категорій військовослужбовців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2023 14:15