Фото: Pixabay

В уряді відреагували на петицію про створення зоополіції

В уряді вважають недоцільним створення в правоохоронних органах Національної поліції окремих підрозділів для захисту тварин від жорстокого поводження.

Про це стало відомо з відповіді Кабінету міністрів України на петицію про створення підрозділу зоополіції.

Зазначається, що наразі українські правоохоронці беруть активну участь в обороні України та виконують завдання для забезпечення заходів правового режиму воєнного стану, що є пріоритетом.

"Вважаємо, що на сьогодні створення окремих підрозділів із захисту тварин від жорстокого поводження в органах Національної поліції є недоцільним. МВС та Національна поліція, враховуючи актуальність питання охорони та захисту тварин від жорстокого поводження, систематично вживають заходів щодо підвищення рівня знань поліцейських у цій сфері", — додають в уряді.

Також у Кабміні наголошують, що, згідно з даними статистики адміністративних та кримінальних правопорушень, торік поліцейські виявили понад 4,8 мільйона адміністративних правопорушень, з яких лише 0,1% стосувалися сфери захисту тварин. Усього зареєстровано 369 тисяч кримінальних правопорушень, з яких лише 0,05% стосувалися захисту тварин від жорстокого поводження.

"Ураховуючи наведене, вважаємо, що на сьогодні створення окремих підрозділів із захисту тварин від жорстокого поводження в органах Національної поліції є недоцільним. МВС та Національна поліція, ураховуючи актуальність питання охорони та захисту тварин від жорстокого поводження, систематично вживають заходів щодо підвищення рівня знань поліцейських у цій сфері", — йдеться у відповіді на петицію.

В уряді додають, що, згідно з Меморандумом про співробітництво між Національною поліцією та зоозахисними організаціями України, у 2023 році проведено 38 тренінгів для патрульних, дільничних офіцерів, поліцейських офіцерів громад та ювенальних правоохоронців.

Нагадаємо, раніше Кабмін виділив 2,5 мільярда гривень на будівництво укриттів у школах. Найбільше коштів отримає Харківська, Дніпропетровська та Запорізька області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.04.2024 11:12