Фото: росЗМІ

Пригожин наказував розстрілювати дітей: шокуючі свідчення про злочини "вагнерівців"

Ватажок бойовиків з ПВК "Вагнера" Євген Пригожин особисто давав накази вбивати дітей, жінок і людей похилого віку під час захоплення територій України. Двоє колишніх терористів-"зеків" розповіли шокуючі факти журналістам.

Про це повідомляє проект Gulagu.net.

"Вагнерівці" проводили "зачистки" житлових будинків на захопленій території України з убивством всіх, в тому числі дітей. Два колишніх бойовики Азамат Улдаров та Олексій Савічев розповіли подробиці розстрілу понад 20 українських підлітків. Наприкінці серпня та на початку вересня 2022 року помилування терористам підписав особисто Володимир Путін.

Олексій Савичев розповів, як у Бахмуті в лютому 2023 року "вагнерівці" розстріляли "людей 23-24, десяток з них — підлітки 15-17 років". Їх убили нібито через татуювання, коли вони виходили з підвалів.

Екс-засуджений Азамат Улдаров розповів, що він особисто відвіз 18 українських дітей до Краснодара та Саратова, де поховав їх.

"На мене теж відео є. Я дітей вбивав. Не приховую, відео-то є. Мені дали команду, я і вбив. А що мені робити залишалося? Нам дали команду вивезти з Бахмута, з Артемівська, цивільних. Я пішов їх рятувати, цих цивільних. Там були діти. Х*хли... Коли я зайшов у підвал, там були діти. І мені була команда не випустити жодного. Я виконав команду і нікого не випустив. Я поклав там усіх на**й, з моєю групою", — каже Улдаров.

За його словами, у тому підвалі перебували "людей 300-400", серед них — близько 40 дітей.

Найманець також розповів, як розстріляв п'ятирічну дівчинку.

"Нам була дана команда зачистити на шляху на своєму всіх і стати в оборону. І ми йшли, вбивали всіх. Були чоловіки та жінки, пенсіонери та діти. Ти розумієш, що на цих руках зараз? Розумієш?.. Вона верещить, вона маленька дитина, розумієш? Їй років 5-6 було. А я вистрілив, ти розумієш, контрольний", — розповів злочинець.

Нагадаємо, Європейський Союз 13 квітня запровадив санкції проти приватної військової компанії "Вагнера". Крім того, до санкційного списку потрапила і компанія очільника "вагнерівців" Євгена Пригожина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 17.04.2023 15:20