Футзалісти івано-франківського "Урагану". Джерело: Асоціація футзалу України

Визначився володар Кубка України з футзалу: команда тріумфує вже втретє

Івано-франківський "Ураган" втретє в історії став володарем Кубка України з футзалу. Тріумфатор других за рангом після чемпіонату футзальних змагань визначався за підсумками "Фіналу чотирьох" 3-5 травня у Києві.

Про це повідомила Асоціація футзалу України.

Завершальна частина кубкового сезону стартувала з півфіналів 3-4 травня. До "Фіналу чотирьох" дійшли чотири представники Екстраліги: господарі залу з "ХІТа" й "Аврори", дворазовий переможець турніру "Ураган" та чинний володар трофея "Кардинал-Рівне".

Тогорічні чемпіони з "Кардинал-Рівного" в першому матчі вибули від "Аврори" — 2:4. Інший півфінал — між "ХІТом" та "Ураганом" — через повітряну тривогу розтягнувся на два дні. Матч, який розпочався 3 травня, догравали вже в суботу. За результатами догравання "Ураган" здобув переконливу перемогу 4:1.

Визначити переможця у фіналі "Аврора" — "Ураган" не вдалося за 40 хвилин основного часу, який завершився унічию 2:2. Тож команди провели екстратайми, де сильнішими виявилися іванофранківці — 4:2.

Це третій титул івано-франківської команди в історії виступів у Кубку України, раніше вони вигравали цей трофей 2019 та 2020 років. За кількістю перемог в історії Кубка України "Ураган" зрівнявся з донецьким "Шахтарем", київським "Інтеркасом" і харківським "Локомотивом" — по три рази. До речі, "Ураган" виграв третій Кубок України у своєму четвертому фіналі — це повторення рекорду львіської "Енергії".

Нагадаємо, що хокейна збірна України виграла чемпіонат світу 2024 року в дивізіоні ІВ. В останньому турі "синьо-жовті" хокеїсти обіграли команду Литву з рахунком 4:1. Це був вирішальний матч для українців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 05.05.2024 23:44