Фото: ілюстративне Джерело: соцмережі

Вночі в окупованому Криму сталась "бавовна": рашисти повідомляють про ракетну атаку ATACMS

У ніч на суботу, 4 травня, у тимчасово захопленому росіянами Криму лунали вибухи. У ворожому міністерстві оборони заявляють про роботу протиповітряної оборони по ракетах ATACMS.

Відповідне повідомлення з'явилось у міноборони Російської Федерації.

Зокрема, прес-служба російського відомства у своєму зведенні заявила, що протягом ночі військовослужбовці РФ "припинили спробу київського режиму" здійснити обстріл "із застосуванням американських оперативно-тактичних ракет ATACMS".

"Черговими засобами ППО чотири оперативно-тактичні ракети було знищено над територією Кримського півострова", — йдеться у повідомленні російського міноборони.

Росіяни вже традиційно назвали цю ракетну атаку "терористичною". За інформацією місцевих Telegram-каналів, у низці населених пунктів лунала повітряна тривога. Водночас вибухи було чути в Джанкої, Євпаторії, Первомайському, Красноперекопську.

Раніше партизани з руху "Атеш" анонсували сезон "бавовни" на території окупованого Криму, який повинен призвести знищення військових об'єктів загарбників.

Нагадаємо, декілька днів тому журналісти видання The New York Times повідомляли з посиланням на власні джерела, що Пентагон дозволив Україні завдавати удари далекобійними ракетами ATACMS по позиціях росіян в окупованому Криму.

У ніч на вівторок, 30 квітня, українські сили завдали комбінованого удару по тимчасово окупованому Криму. Спочатку відбувся наліт безпілотників, а за ним — ракетний обстріл із ракет ATACMS.

Також у ніч на неділю, 28 квітня, у тимчасово окупованому Криму в районі Джанкою та Євпаторії було неспокійно. Місцеві мешканці чули вибухи, а представники окупаційної "влади" оголошували про ракетну небезпеку в Криму.

Своєю чергою новопризначений міністр закордонних справ Латвії Байба Браже наголосила, що деякі західні країни вже надали Україні дозвіл бити їхньою зброєю по об'єктах у країні-агресорці Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2024 10:19