Фото: Офіс президента

Зброя, фронт та фортифікації: Зеленський провів чергове засідання Ставки

У четвер, 2 травня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Головні теми — ситуація на фронті, забезпечення військових зброєю, будівництво фортифікацій та виробництво дронів.

У своєму Telegram-каналі гарант розповів, що під час засідання заслухав великий звіт про ступінь готовності фортифікаційних рубежів у прикордонних регіонах та на напрямках активних бойових дій. Його представили прем’єр-міністр Денис Шмигаль і голова Державної служби спеціального транспорту Олександр Яковець

Натомість головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповів про поточну ситуацію на фронті та організацію ротації підрозділів для відновлення. До того ж учасники Ставки обговорили темпи та потреби при комплектуванні нових бригад.

"Була доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо графіків надходження зброї від партнерів у межах оприлюднених пакетів допомоги. Доручив ужити всіх можливих заходів для скорочення строків. Особливо це стосується постачання засобів ППО для захисту людських життів та енергетичної інфраструктури", — зазначив президент.

До того ж, за словами Зеленського, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін відзвітував щодо поточних темпів виробництва дронів і засобів РЕБ та забезпечення ними фронту, а також засобів радіоелектронної боротьби для прикриття важливих об'єктів.

Нагадаємо, 29 квітня президент Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом заявив, що на сьогодні рівень потужності української армії та перехоплення ініціативи над ворогом залежить від декількох чинників. Зокрема, найважливіший пункт — поставка Силам оборони "конкретного" озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.05.2024 17:33