Фото ілюстративне зі соцмереж

"Зеленський обрав для обміну лише "азовців": новий фейк російської пропаганди

Російські пропагандисти вигадали новий фейк про те, що Київ уже чотири місяці відмовляється обмінювати 500 українських військовополонених. За легендою Кремля, Зеленський начебто відібрав тільки 38 "азовців", а всі інші Україні не потрібні.

Таку інформацію з посиланням на пропагандистку Симоньян, яку поширюють прокремлівські сміттярки, заперечив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (SPRAVDI)

"Маніпуляції на темі військовополонених — це один з найцинічніших прийомів російських спецслужб і пропаганди", — йдеться в повідомленні.

У Центрі додали, що Україна пам’ятає кожного захисника та докладає максимум зусиль, щоби всі полонені якомога швидше повернулися до дому, до своїх близьких і рідних. Влада України постійно наполягає на процедурі обміну за принципом "всіх на всіх".

"Натомість Росія використовує українських полонених як засіб тиску на Київ і українське суспільство. 17 травня Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив, що Росія продовжує односторонньо блокувати обмін полоненими", — наголосили у SPRAVDI.

Там підсумували, що поширений вкид — це вже не перша спроба налаштувати громадян, насамперед родичів полонених, проти керівництва України, навіюючи їм думку, що нібито "саме через позицію Києва їхні близькі досі перебувають в полоні".

Фейк російської пропаганди. Джерело: SPRAVDI

Фейк російської пропаганди. Джерело: SPRAVDI

Нагадаємо, що на початку травня під час великодньої літургії Вселенський патріарх Варфоломій закликав Україну та Росію до обміну полонених у форматі "всіх на всіх".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.05.2024 11:15