Фото: Офіс президента

Зеленський візьме участь в онлайн-саміті G7, який пройде у другу річницю великої війни в Україні

Президент Володимир Зеленський візьме участь в онлайн-саміті країн групи G7. Захід відбудеться у день другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

Про це повідомляється на сайті італійського головування G7.

На зустрічі лідерів "Великої сімки" головуватиме прем'єр-міністрка Італії Джорджія Мелоні

"24 лютого, у зв’язку з другою річницею агресії Росії проти України, голова Ради міністрів Джорджія Мелоні очолить засідання глав держав та урядів країн "Великої сімки" в режимі відеоконференції, перше під головуванням Італії. Очікується, що в ньому візьме участь і президент України Володимир Зеленський", — йдеться у повідомленні.

За підсумками зустрічі політики планують ухвалити спільну декларацію. Водночас деталі декларації наразі не розкриваються.

Зазначимо, 20 лютого президент Володимир Зеленський звернувся до учасників слухання Гельсінської комісії Сполучених Штатів Америки та закликав притягнути країну-агресорку Росію до відповідальності за воєнні злочини, які вона вчинила в Україні. На думку українського гаранта, жодна війна не може бути по-справжньому завершена без притягнення до відповідальності тих, хто розпалив цю війну.

Нагадаємо, раніше Bloomberg повідомляв, що країни "Великої сімки" та Європейський Союз розглядають варіант використання заморожених російських активів для допомоги Києву. Йдеться про понад 250 мільярдів доларів російського центробанку, які можуть бути спрямовані на відновлення України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.02.2024 21:58