Генерал Бен Годжес. Джерело: Pentagon

Американський генерал закликав Україну формувати нові бригади для бойових дій з РФ

На думку екс-командувача сил США в Європі, генерала Бена Годжеса, Україні необхідно формувати нові бригади, адже молоді офіцери частіше гинуть на фронті. Вони дуже помітні для росіян та намагаються повести за собою солдатів.

Таку заяву Годжес зробив у розмові з NV.

Військовий підкреслив, що дуже важливо організувати підготовку молодших офіцерів та активно розвивати їхні навички, починаючи ще з рівня кадетів. Годжес також поділився й досвідом бойових дій в Іраку та Афганістані.

"Через це у вас серед молодих лідерів традиційно вищий рівень втрат", — йдеться у заяві екс-командувача армії США в Європі.

Він також наголосив, що до Збройних сил України потрібно залучати більше людей для формування нових бригад. Це допоможе командуванню можливість виводити військові підрозділи із зони, де тривають бойові дії. Такий перепочинок становитиме три-чотири місяці, що дозволить бійцям пройти відновлення, відпочити, отримати нову техніку, поповнити запаси та потренуватися.

Бен Годжес впевнений, якщо говорити стосовно ведення ще й наступальних операцій, а не лише перебування в обороні, як зараз, українській армії варто поновити склад підрозділів більшою кількістю новобранців.

За даними ISW, російські війська можуть ухвалити рішення про наступ зі свого виступу на північ від Авдіївки у напрямку Торецька на додаток до російських наступальних операцій у районі Часового Яру, що, ймовірно, вимагатиме від окупантів проведення тактичної паузи для концентрації сил для такого наступу.

Раніше аналітики повідомляли, що російські війська 30 квітня не зробили жодних підтверджених наступів у районі Авдіївки вперше за кілька днів, а українські джерела повідомили, що окупаційні війська провели на напрямі Бахмут — Часів Яр дещо більше атак, ніж у районі Авдіївки.

Нагадаємо, раніше в Інституті вивчення війни повідомляли, що російські війська прагнуть розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на Сході України перед початком свого літнього наступу. Саме для цього, ймовірно, вони намагаються використати загрозу наступу на Харків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2024 11:33