Фото: соцмережі

Як ЗСУ звільнятимуть Крим: карта боїв від американського генерала

Екс-командувач сухопутними військами США в Європі генерал Бен Годжес поділився картою із прогнозованими ударами по військових об'єктах росіян в Криму, які допомогли б ЗСУ пришвидшити повернення територій.

Про це він повідомив у Twitter.

Годжес вважає, що на початковому етапі найбільш ефективним буде завдавання ударів великої дальності. Вони допоможуть зробити півострів непридатним для подальшого перебування ворожої армії.

На думку американського генерала, початковою задачею ЗСУ має стати своєрідне "зачищення" Криму, а також відрізання окупантів від подальшого матеріально-технічного забезпечення. Для цього потрібно отримати контроль над двома трасами — М-16 та М-17, які ведуть в Крим. Також доведеться остаточно зруйнувати Кримський міст.

До того Годжес зауважує, що ЗСУ знадобляться удари по важливій для російських загарбників інфраструктурі. Зокрема, українські бійці мають зруйнувати залізничне сполучення поблизу Джанкоя та вдарити по аеродрому поруч із Євпаторією. Важливими, на думку американського генерала, є і регулярні атаки на базу Чорноморського флоту в Севастополі. Це змусить росіян відвести залишки кораблів якомога далі від Криму.

Карта звільнення криму генерала Ходжеса

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Збройні сили України намагатимуться від'єднати Крим від материкової Росії під час контрнаступу. Головною метою наших військ є деокупація усіх територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.02.2023 11:16